Wil je graag wat meer gaan sporten, maar heb je geen zin of tijd om elke keer naar de sportschool te gaan, dan zijn er gelukkig nog genoeg andere mogelijkheden. Zo kun je van je zolder een fitnessruimte maken met een hardloopband of een roeimachine. Maar wat nog veel leuker is, is natuurlijk sporten in je eigen tuin! Daar zijn verschillende mogelijkheden voor, en je hebt er niet eens een heel grote tuin voor nodig.

Een zwemspa aanschaffen

Wil je graag sporten in je eigen tuin, maar heb je niet heel veel ruimte? Dan kun je ervoor kiezen om een zwemspa aan te schaffen. Deze kun je zelfs gewoon online bestellen, bijvoorbeeld bij Elite Wellness. Maar wat is een zwemspa precies? Op het eerste gezicht lijkt het een jacuzzi, maar dat is het niet. Er zitten superjets in die zodanige tegenkracht in het water bieden, dat jij erin kunt zwemmen!. Zo kun je je conditie en je kracht trainen, gewoon in je eigen tuin. En ben je moe na je workout, dan zet je de zwemspa gewoon op relax-modus, en kun je lekker bubbelend ontspannen.

Een zwembad in je tuin laten aanleggen

Heb je een grote tuin, dan kun je natuurlijk nog wat groter uitpakken. Je kunt dan bijvoorbeeld een zwembad laten aanleggen! Niets is beter voor je conditie dan baantjes trekken. Ook is sporten in het water erg goed voor je spieren en gewrichten; het werkt schokdempend en daardoor heb je een stuk minder snel blessures. Zwembaden kun je in principe geheel op maat laten maken. Je kunt kiezen uit verschillende soorten. De meeste mensen hebben een bouwkundig zwembad, omdat dit geheel op maat gemaakt kan worden. Je kunt ook kiezen voor een polyester zwembad. Houd je van een luxe uitstraling, kies dan voor een “infinity pool”. Dit zwembad heeft geen rand, het water loopt in principe over de rand heen en loopt dan een soort gleuf in aan de rand van het zwembad. Zo lijkt het alsof je een spiegel in je tuin hebt liggen; het ziet er erg luxe uit en je kunt er ook nog eens in sporten. Ideaal dus!

Sporten en ontspanning gaan hand in hand

Wil je graag sporten in je tuin, dan moet je ook mogelijkheid hebben om te kunnen ontspannen. Je spieren moeten na een workout weer helemaal kunnen herstellen. Je kunt er dan bijvoorbeeld voor kiezen om een sauna aan te schaffen. Je kunt kiezen tussen Finse, traditionele sauna’s en infraroodsauna’s; het is maar net wat jij het prettigst vindt. Natuurlijk kun je ook heerlijk tot rust komen op een fijne tuinstoel.

Sporten in je eigen tuin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *