Veel soorten ongedierte komen graag bij ons op bezoek. In onze tuinen is vaak meer dan voldoende voedsel te vinden. Denk aan vetbolletjes voor de vogels, broodkruimels en eventuele vijvers waar voer in wordt gegooid. De ideale beschutte plek met voldoende voeding voor ongedierte om hun kroost groot te brengen. Je moet er misschien niet aan denken, toch is de kans groot dat er meerdere soorten ongedierte leven in jouw tuin. Dit hoeft niet direct voor overlast te zorgen, maar is dit wel het geval, laat dan het ongedierte bestrijden in tuinen Den Haag.

Bestrijden vanuit de bron

Ongedierte bestrijden in de tuin kan een lastige klus zijn, zeker wanneer er meerdere tuinen aan elkaar grenzen. De basis van het probleem is dan vaak lastig te achterhalen. Het is wel belangrijk om de bron te achterhalen, omdat het ongedierte anders snel weer terug zal zijn. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je buren een probleem met hun riool hebben waar ratten op af komen en dat deze ratten ook bij jou in de tuin leven. Als je dan alleen de ratten bij jou in de tuin bestrijd, kun je heel snel weer opnieuw beginnen. Bespreek daarom voorafgaand aan de bestrijding het probleem met de bewoners van de omliggende tuinen, als zij ook last hebben van het probleem kun je afspreken dat de bestrijder op zoek gaat naar de bron.

Wie kom je tegen in de tuin?

De meest voorkomende soorten ongedierte in de tuin zijn duiven, mollen, mieren, muizen, ratten, vliegen en wespen. De meesten zijn voornamelijk vervelend en vies, maar ze kunnen ook allerlei ziektes meedragen. Zo kunnen er bacteriën zitten in de uitwerpselen van duiven, muizen en ratten. Die bacteriën kunnen weer schadelijk zijn voor mensen.

Ongedierte buitenshuis houden

Om ervoor te zorgen dat het ongedierte in je tuin niet in huis komt, is het aan te raden om de gaten en kieren in de buitenmuren te dichten. Daar zijn speciale klemmetjes voor zodat er geen ongedierte meer door kan. Muizen en ratten hebben, zeker in de winter, de neiging om naar binnen te gaan als ze daar de mogelijkheid voor hebben. Binnen is het lekker warm en is nog meer eten te krijgen. Om dit te voorkomen is het belangrijk om meteen een ongediertebestrijder in te schakelen zodra je ze door je tuin ziet kruipen. Hoe eerder je erbij bent, des te groter is de kans dat je ze buitenshuis houdt.

Ongedierte in huis bestrijden

Is het ongedierte toch binnen gekomen? Dan kun je er in huis voor kiezen om met gif te werken, buitenshuis mag dit omdat het schadelijk kan zijn voor andere dieren en het milieu. Maar als je muizen en/of ratten in huis hebt kun je ze het beste met zowel vallen als gif bestrijden, je wil er tenslotte zo snel mogelijk vanaf zijn! Ook in huis is het verstandig om een bestrijder in te schakelen, zelf krijg je vaak niet het hele probleem weg. Je bestrijdt het probleem dan maar deels waardoor het ongedierte snel weer terugkeert.

Wat te doen tegen ongedierte in de tuin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *